© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Elektrikli BMW i3’ten Sevenlerini Üzen Haber
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Elektrikli BMW i3’ten Sevenlerini Üzen Haber

Elektrikli BMW i3’ten Sevenlerini Üzen Haber

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 2 dk okuma süresi
837 0

BMW, ilk elektrikli otomobillerden olan i3 modeli için üzücü bir karar aldı. Şirket ABD’li müşterilerin ilgisizliğinin kurbanı oldu.

BMW, tamamen elektrikli olan i3 modelinden istediği verimi alamamış görünüyor. Zira şirket, ABD’li otomobil müşterilerinin büyük araçlara olan ilgisizliğinin kurbanı olmuş durumda.

BMW, önümüzdeki aydan itibaren Amerika’daki elektrikli i3 elektrikli hatchback satışını durduracak. Müşterilerin kamyonlar ve SUV’ler üzerindeki ilgisi, şirketi bu tarz bir harekete itti.

BMW i3 güvenlik endişelerine de konu olmuştu

BMW’nin blogunda belirttiğine göre araç, Amerika’da son 12 ayın en düşük satış seviyelerindeydi. Geçen yıl sadece 1052 adet satılan i3, güvenlik endişelerine de konu oldu. Bir BMW sözcüsü, i3’ün ABD üretiminin Temmuz 2021‘de sona ereceğini doğruladı. Sözcü, “2013 yılında piyasaya sürüldüğü sırada BMW i3, elektrikli araçlar ve hafif yapı alanında öncü bir anı temsil ediyordu. Dünyanın ilk amaca yönelik elektrikli araçlarının bizim olmasının yanı sıra, yapımında karbon fiber takviyeli plastik ve alüminyum kullanılması onu gerçekten benzersiz kıldı” ifadelerini kullandı.

İlk olarak 2013 yılında piyasaya sürülen i3, BMW’nin ilk gerçek elektrikli aracıyı. Daha çok şehir otomobili olması amaçlanan i3, 170 beygir gücü ile 22 kWh‘lık bir pille 130 km menzile sahip. Pil kapasitesi 2017 güncellemesinden sonra yüzde 50 artarak 33 kWh‘a yükseldi ve menzili 180 km‘ye çıktı.

Gelişmekte olan elektrikli otomobil pazarında kendine yer edinmeyi başaran i3, piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana 100 binden fazla satış gerçekleştirdi.

 

İlgili Yazılar