© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

android 12 yayınlandı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. YENİLİKLER İLE ANDROİD 12 ! – Android 12 Yayınlandı

YENİLİKLER İLE ANDROİD 12 ! – Android 12 Yayınlandı

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi
1258 0

Android telefon kullanıcıları buraya android 12 yayınlandı.

Android 12 Developer Preview sürümü Google tarafından yayınlandı. Bu sürüm yeni özellikleri ve geliştiricilerin uygulamalarını test etmeleri için indirime sunuldu. Şu anlık Pixel 3/3 XL, Pixel 3a / 3a XL, Pixel 4/4 XL, Pixel 4a / 4a 5G ve Pixel 5 modelleri ile uyumlu olan Android 12 , beraberinde getirdiği yenilikleri bu cihazlar sayesinde açığa çıkarmış oldu.

Google , Android 12 ile kullanıcı arayüzünde büyük çapta değişiklikler yapmak yerine kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına yenilikler sunuyor.

YENİLİKLER İLE ANDROİD 12 ! - Android 12 Yayınlandı

Yenilikler

Uyumlu ortam kod dönüştürme: HEVC ve HDR videolarını AVC’ye dönüştürmeye sağlayabilir.

AVIF görüntü desteği: Android 12 , verimli sıkıştırma ile daha yüksek görüntü kalitesi sağlayabilmek adına AVIF için platform desteği sunacak.

Ön plan hizmet optimizasyonları: Yeni platformu hedefleyen uygulamalar için ön plan hizmeti arka planda başlamayacak.

Zengin içerik ekleme: Pano , klavye veya sürükle bırak gibi kaynaklardan içerik kabul etmenize yarayan birleşik API sunulacak.

Haptik bağlantılı ses efekti: Uygulamalar , telefonun titreşim motoru vasıtasıyla sesle ilişkili haptik geri bildirim sağlayabilecek.

Hareketle gezinme için sürükleyici mod API iyileştirmeleri: Video izlerken , kitap okurken veya oyun oynarken sürükleyici mod API iyileştirmeleri sunulacak. 

Bildirim kullanıcı arayüzü güncellemeleri: Bildirim tasarlarımı kullanım kolaylığı açısından daha modern ve işlevsel hale getirildi.

Daha hızlı, daha duyarlı bildirimler: Kullanıcılar gelen bildirimlere dokundukları zaman alakalı uygulamayı açabilecek.

Play Store aracılığıyla Android güncellemesi: Sistem güncellemeleri Play Store üzerinden yüklenebilecek.

Tabletler, katlanabilirler ve TV’ler için optimize aracılığıyla Android güncellemesi: Android TVler için Android 12 önizlemesi kullanıma sunuldu ayrıca uygulamalar Google TV deneyiminde test edilebilecek.

Stabilite için optimizasyonlar: Uygulamaların uyumluluğu ve kararlılığı açısında iyileştirmeler yapıldı.

Şifre karmaşıklığını basitleştirme: İş profili cihazlarını kullanan kullanıcılar için şifre kısıtlaaları daha basit ve daha modern bir hale getirildi.

İlgili Yazılar