© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

FPS Nedir ?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. FPS Nedir ?

FPS Nedir ?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
1226 0

Gamerlar buraya ! Bugün açıklamasını yapacağımız konu FPS nedir ? FPS’nin açılımı nedir ?

Oyun oynayan yüz binlerce kişi tarafından merak konusu olan , araştırılan , sorunlarına çözüm yükseltmenin bir yolu aranan kavramdır FPS. Hadi gelin hep birlikte FPS nedir sorusunun cevabını bu yazımızda öğrenelim.

Saniyelik Görüntü Sayısı !

FPS genişletilmiş haliyle “Frame Per Second” ya da dilimizdeki karşılığı ile “Saniyelik Görüntü Sayısı” Her oyunda görsellik , akış ve performans açısından en önemli kavramların , özelliklerin başında gelir. Kısaca tanımlamasını yapacak olursak tek saniyede ekrana aktarılan kare sayısı demektir .

 FPS nedir ? FPS'nin açılımı nedir ?
kaynak

FPS Değerim Nasıl Olmalıdır ?


Konumuz olan FPS nedir sorusunun yanıtını aldığımıza göre stabil FPS değeri ne kadar olmalıdır ? Bir oyunu oynatabilecek minimum FPS değeri 30 olmalıdır. Sisteminiz yeterli olmasına rağmen 30 altına düşüyorsa ya sistemde ya da oyunda bi sıkıntı var demektir.

FPS Değeri Sabitlenebilir mi?

Ani FPS düşüşleri yaşanmaması adına bazı önlemler alınmalıdır. FPS arttırma kullanılan yöntemler birisi olsa da en çok tercih edilen yöntem FPS sabitlemedir. Peki FPS nasıl sabitlenir ? Ayarlar bölümünden vsyncdikey senkronizasyon” seçeneğini aktif etmeniz yeterli olacaktır.

Dikkat! FPS sesteşi olan FPS yani ( First Person Shooter ) ile karıştırılmamalıdır.

İlgili Yazılar