© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Microsoft Flight Simulator Depolama Problemi Çözümü Belli Oldu
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Microsoft Flight Simulator Depolama Problemi Çözümü Belli Oldu

Microsoft Flight Simulator Depolama Problemi Çözümü Belli Oldu

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 2 dk okuma süresi
864 0

Microsoft Flight Simulator çıktığı günden beri sunduğu içerikler ile havacılık ve simülasyon meraklılarını kendisine çekmeyi başarıyor. Sık sık güncellenen simülasyonun oyunculara yaşattığı en büyük sorun depolama problemiydi. Oyundaki harita dünyamızın birebir ölçeğinde ve harita veritabanından veriler doğrudan çekiliyor. Çekilen veriler zaten büyük olan dosya boyutunu daha da büyütüyor. Depolama birimleri bu durumdan çok etkileniyor.

Microsoft Flight Simulator depolama ihtiyacı yarı yarıya azaldı

Flight Simulator’un son güncellemesi (1.16.2.0) oyunun temel dosyalarının boyutunu optimize ederek yüzde 50‘den daha az yer kaplamasını sağlıyor. Normalde 170 GB‘dan fazla olan oyunun boyutu 83 GB seviyesine indi. Bu optimizasyon oyunun dosya boyutunu optimize ederek oyuncuların depolama birimlerinde daha fazla boş alan sağlıyor.

Fortnite ve Warframe geliştiricileri de Flight Simulator gibi bu çözümlere başvurdu. Günümüzde online oyunlar sık sık güncelleme alıyor ve her güncelleme ile oyunların depolama ihtiyaçları artıyor. 80 GB‘lık Warzone geçtiğimiz günlerde 20 GB‘dan fazla bir güncelleme aldı ve Warzone’un depolama birimlerimizde kapladığı alan hemen hemen 100 GB‘ı geçti.

Flight Simulator için yayınlanan bu güncelleme daha çok hata düzeltmelerine ve küçük değişikliklere odaklanıyor. Güncelleme detaylarını merak ediyorsanız bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar