© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Cybertruck Üretimi Ertelendi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Cybertruck Üretimi Ertelendi

Cybertruck Üretimi Ertelendi

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 2 dk okuma süresi
487 0

Tesla, Cybertruck’ın daha önce 2021 sonu olarak açıkladığı üretim tarihini 2022’ye ertelendiğini doğruladı. Üretici, ikinci çeyreğe ait mali sonuçları geçen ay açıklamıştı. Bu açıklama esnasında Cybertruck’ın ertelendiği ima edilmiş fakat resmi bir duyuru yapılmamıştı.

Öte yandan üretimin Gigafactory Texas’ta Model Y’den sonra başlayacağı söylenmişti. Model Y üretiminin Austin’de bulunan fabrikada yıl sonuna kadar başlaması bekleniyor. Kısacası Cybertruck, Model Y’nin üretimini bekleyeceği için, 2022 yılına kadar üretime girmeyecek gibi duruyor.

Buna bağlı olarak şirket, müşteri web sitesindeki sipariş sayfasındaki yapılandırma ile dipnotları güncelledi. Bu not çıkması planlanan üç farklı model için de geçerli durumda. Bu modellerden her biri farklı sayıda motora sahip. Bu modellerin 2022 yılı içinde piyasa da olması bekleniyor. Unutmadan söyleyelim, aracın daha çıkmadan 1.25 milyon adet ön sipariş aldığı düşünülüyor.

Tesla gibi birçok üretici de elektrikli kamyonetlerini ertelemiş durumda. Buna R1T tanıtımını Temmuz’dan Eylüle erteleyen Rivian da dahil. Lordstown Motors firması da aynı durumda, aracını piyasaya çıkarmakta zorlanıyor.

Özellikle çip krizinin bu denli teknolojik araçların üretimine taş koyduğunu söylemekte fayda var. Bakalım sektör içerisinde bulunduğu bu krizden nasıl kurtulacak?

İlgili Yazılar