© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

OYUNCULARI ÇILDIRTTI! - PS5 Dualsense Sorunu
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. OYUNCULARI ÇILDIRTTI! – PS5 Dualsense Sorunu

OYUNCULARI ÇILDIRTTI! – PS5 Dualsense Sorunu

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi
1855 0

PS5 Dualsense Sorunu oyuncuları adeta çıldırttı!

Nintendo Switch, 2017 yılında piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra “Joy-Con drift” (Joy-Con kayma) olarak adlandırılan bir sorun ortaya çıkmıştı.  Bu sorun Nintendo Switch’in kontrolcüsü olan Joy-Con’un analog kontrol çubuklarının, oyuncular onlara dokunmadığında dahi oyunlara komut gönderen ve oyun deneyimlerini mahveden bir sorundu.

Nintendo için sancılı durumlara yol açan ve sonunda şirketin oyunculardan özür dilediği bir süreç oluşturan Joy-Con drift benzeri bir sorun şimdi de PlayStation 5’in oyun kolu olan DualSense’te ortaya çıkmış durumda.

Reddit’te yer alan PS5 konusunun altındaki bazı şikayetlere ve paylaşılan videolara baktığımızda DualSense’in analog çubuklarının oyuncular onlara dokunmadığında dahi oyuna komut gönderdiği görülüyor.

OYUNCULARI ÇILDIRTTI! - PS5 Dualsense Sorunu 1

PS5 DualSense’in analog çubukları, oyunlara kendi kendine komut
gönderiyor

Uzun kullanım süresi sonrası analog çubuğun oyuna kendi kendine komut göndermesi, pek çok oyun kolunun ortak sorunu kabul edilebilir. EverGreatestxX adlı Reddit kullanıcısı, analog çubuk kayma sorununu PS5’i aldıktan yalnızca 10 gün sonra yaşamaya başladığını bahsediyor. 

Ayrıca Verity21 ve ktg15 adlı Reddit kullanıcılarının paylaşmış oldukları videolara baktığımızda analog çubuk kayma sorununu daha net bir şekilde görebiliyoruz. EverGreatestxX, sorunu çözüme kavuşturabilmek adına Bluetooth’u kapatıp açma, DualSense’i sıfırlama, PS5’i kapatıp açma ve hatta DualSense’i bir gece boyunca şarj etmeyi denediğini ancak bir sonuç alamadığını ifade ediyor.

Şu an için DualSense’te analog çubuk kayma sorunu yaşamanız halinde Sony Destek ekibine ulaşmaktan başka çözüm yolu yokmuş gibi görünüyor. Bu durumda oyuncuları sevindiren haberlerden biri de şu ki; Sony, en azından ABD’de analog çubuk kayma sorununu garanti kapsamına alıyor. Dolayısı ile sorun, bizzat Sony tarafından giderilebiliyor. Şu ana kadar tüm PS5 oyuncularının yüzde kaçının böyle bir sorun ile karşılaştığı ise bilinmiyor.

YouTube’daki PS5 DualSense kayma sorununa örnek videolardan biri

İlgili Yazılar