© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

TURKNET'TE HİSSELER DEVREDİLDİ !
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TURKNET’TE HİSSELER DEVREDİLDİ !

TURKNET’TE HİSSELER DEVREDİLDİ !

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
993 0

Türkiye’nin en büyük ISS ( İnternet Servis Sağlayıcı ) lerinden birisi olan Turknet’te hisseler devredildi.

TURKNET'TE HİSSELER DEVREDİLDİ ! 1

Turknet’in %70 oranında hissesine sahip olan Gulf Capital şirketi hisselerini Çelebiler ailesine devrettiğini açıkladı. Gulf Capital’in söz konusu hissedarlığı 2018 yılında başlamıştı.

Abu Dabi merkezli Gulf Capital isimli yatırım şirketinin kredi finansman ortağı Gulf Credit Lending , Turknet’te yer alan tüm hisselerini Re-Pie Portföy Yönetimi ile Turknet’in kurucusu olan Çelebiler ailesinde devretti.

Hisselerin Çelebiler ailesine devir işlemi , BTK ( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ) bünyesindeki Yetkilendirme Dairesi Başkanlığınca onaylandı. BTK’nın söz konusu konu ile ilgili paylaşmış olduğu açıklama şu şekilde.

“Turknet İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin yüzde 70 oranında hissedarı olan Gulf Credit Lending S.A.R.L.’e ait hisselerinin; yüzde 40’ını Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Iot Tech Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na, yüzde 14.7’sini Cem Mehmet ÇELEBİLER’e, yüzde 6’sını Nedim Halet ÇELEBİLER’e, yüzde 5.1’ini Mehmet İzzi ÇELEBİLER’e, yüzde 4.2’sini Yunus Sami ÇELEBİLER’e devir işlemlerine izin verilmesi; hisse devir işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından 1 (bir) ay içinde ilgili belgeler ile birlikte Kurumumuza bilgi verilmesi hususlarına karar verilmiştir.”

Devir işleminin tamamlanması için yalnızca BTK’nın onay vermesi yeterli değil. Rekabet Kurumu’nun da onaylaması gerekiyor.

İlgili Yazılar