© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

10 KAT GELİŞMİŞ ! - Facebook Yapay Zekası Güncellendi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. 10 KAT GELİŞMİŞ ! – Facebook Yapay Zekası Güncellendi

10 KAT GELİŞMİŞ ! – Facebook Yapay Zekası Güncellendi

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
1314 0

Fotoğraları analiz eden facebook yapay zekası güncellendi !

Yapay Zekalar Gelişiyor!

Günümüzde görsel içeriklerin sayısı ve gördüğü ilgi, yazılı içeriklere oranla çok daha üstün durumda. Böyle olmasına rağmen internette yer alan görsellerin büyük çoğunluğunda bir alternatif metin bulunmuyor. Görsel içeriklerde alternatif metin bulunmaması, görme bozukluğu bulunan ve ekran okuyucu kullanarak görselde ne olduğunu anlamaya çalışan kişilerin görselleri anlamasının önüne geçiyordu.

10 KAT GELİŞMİŞ ! - Facebook Yapay Zekası Güncellendi 1

Bazı yeni , güncel yapay zeka modelleri , bu soruna odaklanıyor ve görsellere otomatik alternatif metinler oluşturuyor durumda. Facebook’un 2016 yılında tanıttığı AAT ( Otomatik Alternatif Metin) adlı araç bu yapay zeka modellerinden birisi ve Facebook bu aracı 10 kat verimli ve ayrıntılı tanımlamalar yapacak şekilde güncellemiş durumda.

Facebook’un AAT açıklamasına göre bu araç , güncellenmeden önce bir görseli “ 5 kişinin bulunduğu bir resim olabilir” şeklinde yorumlarken ; güncellenmeden sonra “ Ayakta duran ve müzik aletleri çalan 5 kişinin görseli olabilir “ şeklinde çaldıkları müzik aletlerini bile belirtecek kadar detaylı şekilde tanımlayabiliyor.

Facebook , yeni yapay zeka modelinin insanların cinsiyetlerini , ten renklerini ve hatta kültürel bağlamları dahi ayırt edebildiğini öne sürüyor.

İlgili Yazılar