© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Bursam Lokma
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bursam Lokma

Bursam Lokma

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 5 dk okuma süresi
319 0

 

Bursam Lokma olarak 2015 yılında Bursa’da kurulmuş olup ilk günkü heyecanımız ve kalitemizden ödün vermeden hizmet politikamızı sürdürmekteyiz. İlk gün ki sloganımız yemeyeceğimiz ürünü yedirmemektir. Bursa merkez ve ilçelerinde hizmet vermekteyiz. Hizmet politikamız kalite ve hijyen koşullarda üretim yaparak Ege’nin incisi İzmir’in vazgeçilmez yerel tatlısı olan lokmayı siz halkımıza ekonomik koşullarına uygun olarak sunmaktayız. Lokmacılık da en son makine ve teknik donanıma sahip olan firmamız malzeme olarak Hekimoğlu Un, Ova unları ve Emek Yağ, Biryağ ürünleri kullanarak kalitemizden ödün vermemekteyiz. Glikoz şurubu içermeyen Torku Şerbet ile hazırladığımız el değmeden lokma döküm makinesi ile döktüğümüz lokmalarımızı, hem lezzeti, hem de hijyeniyle hayır işlerinizde gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz. Uzun yıllardır halkımıza hizmet vermekten ve Bursa’da lokma denildiğinde ilk olarak akla gelen firma olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Firmamıza güvenerek her zaman bizi tercih etmiş olan ve bize bu gururu yaşatmış olan Bursa halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

İzmir lokma (tuzlu)

Lokma tatlısı ülkemizde çok geniş bir coğrafya yapılan lezzetlerden birisidir. Her bölgede farklı bir isimle adlandırılan lokma tatlısının özellikle İzmir kültürünün en özel lezzetlerinden birisidir. İzmir lokma olarak da adlandırılan lokma tatlısı bir tatlı olabileceği gibi tuzlu olarak da yapılıp servis edilmektedir.

 

İzmir lokma (tatlı)

Dinimize inancımıza göre insanların birbirlerini dua etmeleri hepimizin ihtiyaç duyduğu bir olaydır. İnsanların birbirine karşı dua etmeleri elbette manevi duyguların gücüyle orantılıdır. Ancak yine insanların hayır niyetine birbirlerine karşılıklı olarak yapmış oldukları ikramlar yapılan bu duaların gücünü önemli ölçüde artırmaktadır. İşte bu nedenle çok uzun yıllardan beri süregelen önemli geleneklerden birisi olarak İzmir lokma (tatlı) dağıtmak en lezzetli ve en çok tercih edilen ikramların başında gelmektedir.

 

Saray lokma

Lokma tatlısı ülkemizde çok uzun yıllardır sofraların en bereketli ve en lezzetli tatlılarından birisi olarak hala tüketilmektedir. Farklı türlerde hazırlanabilen lokma tatlısı içerisinde saray lokma olarak adlandırılan tatlı çeşidi özellikle hayır işlerinde tercih edilmektedir. Fındık şeklinde olan ve içi dolu bir şekilde hazırlanan saray lokma tatlısı Osmanlı mutfağına dayanan bir lezzet olduğu için adını buradan almaktadır. Osmanlı döneminden günümüze gelen süreçte birbirinden farklı hayır işlerinde saray lokması dökülmekte ve yüzlerce hatta binlerce kişiye ikram edilmektedir.

 

Pişi

Pişi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Aynı zamanda tuzlu lokma olarak da adlandırılan pişi ülkemizin hemen hemen her köşesinde yapılan ve sofraları zenginleştiren muhteşem bir lezzettir. Evde yapmak istediğinizde çoğunlukla kahvaltılık olarak tercih edilen pişi aynı zamanda bir gelenek olarak hayır amacı ile de yapılabilmektedir.

 

Aşure

Aşure ülkemizde maneviyatı yüksek en özel lezzetlerden birisi olarak bilinmektedir. Hicri takvime göre Muharrem ayının 10. gününe denk gelen gün aşure günü olarak belirlenmiştir. Ve Muharrem ayı aşure ayı olarak hala aynı manevi duygularla devam ettirilmektedir. Aşure konusunda farklı birçok rivayet ve inanış bulunsa da bilinen en güçlü inanış ürünün yapıldığı evlere yıl boyunca bolluk ve bereketin gelmesidir. Bu inanıştan yola çıkılarak aşureye 45 ayrı bakliyat ve yemiş ile hazırlanan çok özel bir lezzettir. Şifalı olduğuna inanılan aşure özellikle aşure ayında büyük kazanlarla yapılarak tanıdık tanımadık her insana dağıtılmaktadır. Böylelikle aşure gününün anlam ve önemine uygun bu gelenek yaşatılmaya devam edilmektedir.

 

Bursa’nın Lokmacısı- Bursam Lokma

Web Sitesi: https://www.bursamlokma.com/

[email protected]

0530 325 37 47

İlgili Yazılar