© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

En Çok Kazandıran Meslekler
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. En Çok Kazandıran Meslekler

En Çok Kazandıran Meslekler

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 4 dk okuma süresi
277 0

 

Günümüzde en çok kazandıran meslek arasında en çok bilinenler;

  • Noterler
  • Doktorlar
  • Sigorta Danışmanları
  • Eczacı
  • Yazılım Mühendisleri

Bu liste belki biraz daha uzar. Ancak günümüzde para kazanmanın dışın da severek işini yapmak isteyen kitlede gözlemlenir. Bu işleri yapabilmek için gerekli eğitimler ve hatta bazı meslek dallarından geçmek gerekir.

Noterler oldukça fazla kazanırken daha önce avukatlık deneyimleri olması da gerekiyor. Günümüzde para kazanmanın oldukça zorlaşması nedeniyle yeni meslek edinme becerileri ve daha çok severek yapılacak işler araştırılıyor. Önemli olan yapılacak işe karar verildikten sonra izlenecek yolun sabırla gidilmesidir.

Önü Açık Ve Asla Kapanmayacak Meslekler

Gün geçtikçe teknolojinin hızla ilerlemesi ile mesleklerde de bu anlamda ciddi bir gelişim göstermektedir. Yeni nesil meslek olarak da adlandırılabilen bu meslekler günümüzde ihtiyaçla doğru orantılı olarak gelişmiştir. Önü açık ve sürekli ihtiyaç halinde olunacak mesleklere bakacak olursak;

İklim Mühendisi

Günümüzde neredeyse bütün dünyayı etkileyen küresel ısınma sebebiyle ve gözlemlenen doğal afetlerle beraber bu mesleğe ihtiyaç oldukça fazla olacaktır.

Yapay Zeka Uzmanları

Dünya aslında gittikçe küçülüyor çünkü bilgiye ulaşmak çok kolaylaşıyor. İnsan gücüyle yol alınması zaman alınacak işler için her alanda sağlık, üretim gibi konuların verimli ve sağlıklı şekilde ilerlemesi için yapay zeka uzmanlarına oldukça ihtiyaç duyulacaktır

Aktüarya Uzmanı

Bakacak olursak bu mesleğe aslında bir risk uzmanı olarak değerlendirebiliriz. Gelecekte ve süreç içerisinde olabilecek bütün risk hesaplarını yaparak sizin için güvenli bir tablo çıkaran uzmandır.

Fizyoterapist

En çok ihtiyaç duyulacak mesleklerden olan fizyoterapistler insanların bedeninde her an oluşabilecek kronik ağrı ve yanlış yaşam tarzlarından doğan sonuçları gidermek için her zaman var olmak durumunda olan bir meslektir.

Mobil Uygulama

Her şeyimizi internet üzerinden çözme işlemi yeni denilecek kadarken, mobil uygulamalarda kişilerin ve toplumların ihtiyaçlarına göre her an değişecek ve şekil alacaktır. Bu durumda bu sistemlerin kontrolü, gelişimi, sunumu ve ihtiyaca uygun hale getirilmesi için kişilere ihtiyaç artacaktır. Bu sistemlerinde daimi şekilde kullanımı için bu sektörün devamlılığı yadsınamaz.

Dijital İçerik Üreticisi

Sosyal medya ve benzeri internet ağları neredeyse hayatlarımıza yön vermektedir. Bu kaynaklar bilgi kaynağı olma dışında bilgi kirliliği de yaratabilmektedir. Herkes her şeyi farklı alıp farklı aktarabilir. İnsanlar artık daha bilinçli olurken doğru ve akıcı bilgi almak istemektedir. Nitelikli dijital içerik üreticilerine her zaman ihtiyaç doğacakken farklılıklarını da belli edeceklerdir.

Türkiye de En Çok Para Kazandıran Meslekler

Bir liste oluşturmak gerekirse maaşlı olarak en çok kazandıran meslek dalları;

  • Noterlik
  • Pilotluk
  • Doktorlar
  • Sigorta Danışmanları
  • Eczacılık
  • Yazılım ve Petrol Mühendisliği

Kaybolan Ve Unutulan Meslekler

Çerçilik; Eşeğin üzerinde bir ev için gerekli malzemeleri taşıyan kişiye denirdi. Para ya da takasla alış veriş yapılan bir meslekti.

Hallaççılık; Evlerdeki yorgan ve minderlerin bakımını yapan kişilerdi. Mahalle sakinlerine geldiğini bağırarak duyuran kişilerdi.

Divitçilik; artık bu mesleği yapan yok dense yeridir. Cam, personel gibi malzemelere işleme yapan kişilerdi.

 

İlgili Yazılar