© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

ETİK DIŞI DAVRANIŞ VE KOVULMA ! – Google AI Lideri Kovuldu
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ETİK DIŞI DAVRANIŞ VE KOVULMA ! – Google AI Lideri Kovuldu

ETİK DIŞI DAVRANIŞ VE KOVULMA ! – Google AI Lideri Kovuldu

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
1054 0

Geçtiğimiz aralık ayında yapay zeka etik araştırıcısı Timnit Gebru’yu işten çıkaran Alphabet INC , bu kez de  Google AI lideri Margaret Mitchell’i kovdu. Şirket içinde çalışanların “etik” kavramı yüzünden işten çıkarılması sonucunda firmanın “etik” kavramını gözden geçirmesi şart gibi duruyor.

Son zamanlarda Google çalışanlarının şikayet ettiği “özgürlük ve sansür” kavramları medyada kendisine yer bulmaya başlamıştı. Timnit Gebru’nun beklenmedik şekilde işten çıkarılması ve attığı tweetler sonrasında gözler AI lideri Margaret Mitchell’e çevrilmişti.

ETİK DIŞI DAVRANIŞ VE KOVULMA ! – Google AI Lideri Kovuldu 1

Etik yapay zeka biriminin lideri olan Mitchell , geçtiğimiz Cuma günü ekibinin tamamıyla kovulması da gelişen olayları körükledi. Son 5 haftadır toplantı takvimine erişimi olmayan Mitchell’in üzerinde ağır suçlamalar var.

Neden Kovuldu ?

Google , Margaret Mitchell’in “personel ve hassas şirket bilgilerini” sızdırdığı gerekçesi ile işine son verildiğini duyurdu. 19 Ocak 2021 tarihinde başlayan konunun soruşturma neticesinde böyle bir karar aldığını açıklayan Google ile bazı çalışanları hem fikir değil.

Google çalışanı olan Alex Hanna Twitter üzerinden “Google, Mitchell ve Gebru’ya karşı bir karalama kampanyası yürütüyor.” dedi. Konunun teknolojinin olumsuz etkileri nedeniyle istenilenleri yapmayan ya da reddeden çalışanların işlerine son verilmesi yöününde de garip bir durumun olduğunu da ayrıca belirtti.

İlgili Yazılar