© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

BİNLERCE SOPHİA GELİYOR! - Robot Sophia
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. BİNLERCE SOPHİA GELİYOR! – Robot Sophia

BİNLERCE SOPHİA GELİYOR! – Robot Sophia

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
1181 0

Robot Sophia ismini duymanımız yoktur sanırım…

Günümüz dünyasında özellikle pandeminin hayatımızda yer etmesiyle birlikte yapay zekaya ve özellikle robotlara karşı ihtiyaçlar da artmaya başladı. Robot Sophia’nın da üreticisi olan Hanson Robotics şirketi , Sophia da dahil olmak üzere binlerce robot için seri üretime geçeceklerini açıkladı.

Seri üretimle üretilecek bu robotların sağlıktan perakendeye kadar birçok sektörde hizmet vermeye başlaması hedefleniyor. David Hanson ( Sophia’nın oluşturucusu ) , özellikle havaalanları gibi bir çok sektörde robotların müşterilerle iletişim kurup yardımcı olabileceğine inanıyor.

BİNLERCE ROBOT İNSANLIĞIN HİZMETİNDE !

Hong Kong’da üretildiği laboratuvarda açıklamalar yapan Robot Sophia , sahip olduğu insansı yapay zekası sayesinde “ Benim gibi sosyal robotlar hastalara veya yaşlılara bakabilir. Zor durumlarda bile iletişim kurmaya, terapi vermeye ve sosyal teşvik sağlamaya yardımcı olabilirim.” demişti.

Hanson Robotics , Robot Sophia ve bu yıl piyasaya sürecekleri Grace de dahil olmak üzere binlerce robot için seri üretime geçeceklerini ve bu yıl içerisinde de robotların insanlığın hizmetine sunuculacağı açıklandı.

İlgili Yazılar