© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

HarmonyOS 3.0 cihazı ne zaman piysaya çıkacak?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. HarmonyOS 3.0 cihazı ne zaman piysaya çıkacak?

HarmonyOS 3.0 cihazı ne zaman piysaya çıkacak?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi
568 0

Huawei, 2 Haziran 2021’de piyasaya çıkan HarmonyOS 2.0 için 2022 yılında hazırlıkları hızlandırıyor. Henüz HarmonyOS 2.0 global sürüm ortaya çıkmadı. Ancak daha önce Huawei’nin Türkiye dahil birçok ülkeye 2022 içinde dağıtım yapacağı açıklandı. Şimdi ise henüz test aşamasında olan HarmonyOS 3.0 için çıkış tarihi sızdı.

HarmonyOS 3.0 çıkış tarihi şirket içinden sızdı
Huawei, bir taraftan HarmonyOS 2.0 global sürümü için hazırlıklar yapmaya devam ediyor. Şu an için net bir tarih olmasa da bugün ortaya çıkan belgeler Mart ayını işaret ediyor. Buna göre Weibo‘da sızıntıyı yapan hesap, Mart ayında Huawei’nin bir lansman düzenleyeceğini açıkladı. Bu lansmanda HarmonyOS 2.0 global sürümünün de ortaya çıkma ihtimali var.

HarmonyOS 3.0 çıkış tarihi ise bu sızıntıya göre 2022 Temmuz olarak ortaya çıktı. Sızıntıya bakılırsa bu tarihte ortaya çıkacak versiyon kararlı sürüm olacak. Kısa bir süre önce de şirketin Harmony OS 3.0 Beta 2 geliştirici önizlemesinin de yakında yayınlanacağı ortaya çıktı. Huawei, HarmonyOS işletim sisteminin şu an için en güncel Android versiyondan yüzde 10 daha hızlı olduğu iddiasında.

Huawei için 2019 yılında eski ABD Başkanı Trump, şirketin kaderini değiştiren ambargo kararını aldı. Bu karar sonrası Google servislerinin Huawei telefonlardan çekilmesi ise şirkete vurulan en büyük darbelerden biriydi. Ancak Çinli teknoloji devi bu büyük krizi fırsata çevirdi ve yeni bir işletim sistemi ile 2021’de karşımıza çıktı.

HarmonyOS, Android ve iOS gibi bir işletim sistemi olsa da aslında çok daha kapsayıcı yapıda. Buna göre işletim sistemi aynı ekosistemde yer alan tüm cihazları tek yerden kontrol etme imkanı sunuyor. Google ve Apple’ın yıllardan beri başaramadığı bu uyumu gerçekleştiren firma HarmonyOS 3.0 için de kolları sıvadı.

HarmonyOS 2.0, 20 Aralık’ta açıklanan son rakamlara göre Huawei ekosistemindeki cihazları içeren akıllı cihazlarda 220 milyon kurulum elde etti. Öte yandan, Huawei’nin üçüncü taraf donanım ve endüstri ortaklarında da100 milyondan fazla cihaz HarmonyOS kullanıyor. Bu anlamda HarmonyOS 2.0 kullanıcı sayısı 300 milyon barajını da geçti.

İlgili Yazılar