© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5.  Hızlı Tren Bilet Al

 Hızlı Tren Bilet Al

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
355 0

 

 

 

 

2008 yılında insanların kullanımına sunulan e-Devlet kapısı, ülkemizde en çok kullanılan e-hizmetlerden biridir. E-Devlet portalının çeşitli kamu kurumları ile yaptığı iş birliği sayesinde, şahsen yapılabilecek işlemler artık internet üzerinden daha kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. Eskiden uzun süren birçok işlem e-Devlet sayesinde artık hızlı bir şekilde tamamlanırken, vatandaşlar zamandan tasarruf ediyor. Online bilet bu satın alımların en ilgi çekici olanıdır. Vatandaşlar, e-Devlet’in satın aldığı TCDD Taşımacılık A.Ş.’nin online bilet hizmetini kullanarak yaşadıkları yerden tren biletini istedikleri gibi sorgulayabiliyor.

 

 

 

Pek çok kişi TCDD biletlerini nasıl ve nereden satın alacağını bilmiyorken, e-Devlet, vatandaşların bunu yapmasını oldukça kolaylaştırıyor.

 

 

 

E-Devlet üzerinden TCDD online bilet satın almak için şu adımları izlemelisiniz:

 

 

Tarayıcınızda resmi e-Devlet web sayfasını açın.

 

 

 

Ortaya çıkan oturum açma ekranında kimlik doğrulama işlemini tamamlamadıysanız, hızlı bir şekilde tamamlayın.

 

 

 

T.C. Kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi girip ‘Giriş’ butonuna tıklayarak giriş işlemini tamamlayınız. (e-Devlet şifreniz yoksa bulunduğunuz yerdeki PTT şubenizden alabilirsiniz.)

 

 

 

Ardından, e-Devlet ana sayfasının üst kısmında arama butonunu seçin ve gerekli alana ‘TCDD Taşımacılık A.Ş. Type Online Bilet (TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlük)’ yazarak arayın.

 

 

 

Bir sonraki sayfada, varış noktanız, bilet tipiniz, rotanız, seyahat tarihiniz ve kişi sayısı gibi seyahatinizle ilgili tüm ayrıntıları girin ve ardından aşağıda bulunan Sorgula butonuna tıklayın.

 

 

 

Ardından seçtiğiniz kriterlere göre TCDD’nin online bilet sayfasına hızlı bir şekilde yönlendirileceksiniz.

 

 

 

Online olarak ödeme yaparak ve açılan ekranda ihtiyacınıza en uygun seçeneği seçerek tren biletinizi kolayca satın alabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar