© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

İnşaatlarda Kullanılan Malzemelerin Önemi
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İnşaatlarda Kullanılan Malzemelerin Önemi

İnşaatlarda Kullanılan Malzemelerin Önemi

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
285 0

Yapı malzemeleri, bina yapımı gibi inşaat amaçlı kullanılan malzemelerin genel adıdır. İnşaat sektöründe; taş, tuğla, ahşap gibi geleneksel malzemeler kullanıldığı gibi teknolojinin gelişmesiyle endüstriyel maddelerde kullanılmaktadır. Çökmez inşaat, sektördeki gelişmeleri takip ederek yapılarında en son teknolojiye uygun malzeme kullanmaktadır.

İnşaat Sektöründe Kullanılan Malzeme Türleri

İnşaat sektörü başata olmak üzere pek çok alanda kullanılan maddedir. Kendine özgü bir yapısı vardır. Farklı ürünlerin imalatında temel malzeme olarak kullanılır. Metaller aynı zamanda ısıyı ve elektriği iletmektedir. Metallerin kaynama noktaları yüksektir. Bina yapımı, araç, elektronik alet, mobilya, bahçe işleri, takı ürünleri gibi geniş bir kullanım alanı vardı. İnorganik, metalik olmayan, karbon veya silikon gibi bazı elementler seramik olarak kabul edilebilir. Seramik malzemeler kırılgandır, serttir, en yaygın seramikler kristaldir.

Polimer basit moleküllerin kimyasal bağlar ile bir araya gelmesi sonucu oluşur. Yüksek molekül ağırlıklı maddelerdir. Farklı çeşitleri vardır. Tüm polimerler aynı özelliklere sahip değildirler. Her birinin farklı özellikleri bulunabilir. Polimerler hafiftir ve kuvvetlidirler. Bu özelliği nedeniyle uzay istasyonlarında, oyuncaklarda, tercih edilir.

Metal, seramik ve plastik malzemelerden iki veya daha fazlasının özelliklerini tek bir malzemede toplamak veya farklı özelliklere sahip malzeme üretmek için kullanılan malzemelerdir. Üç türlü çeşidi vardır. Murat Çökmez tarafından inşa edilen Tuzla Park Orman Villaları, temel inşaat malzeme türleri kullanılarak yapılmış ve halkın beğenisine sunulmuştur. Park Orman sitesine giriş yaparak bilgi alabilirsiniz.

İlgili Yazılar