© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Membran sabitleme pini ne için kullanılmaktadır?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Membran sabitleme pini ne için kullanılmaktadır?

Membran sabitleme pini ne için kullanılmaktadır?

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 2 dk okuma süresi
358 0

İnsanlar dişlerini belli nedenlerden dolayı kaybedebilmektedirler. Bunun sonucunda ağızda boşluk olması durumunda çene kemiğinin zayıflaması sorunu ortaya çıkmaktadır. Tedavisi içinse cerrahi bir müdahaleye ihtiyaç durulmaktadır.  Membran sabitleme pini, çene dokularında bulunan yumuşak veya sert dokularda membran işleminin ardından kullanılan bir sabitleme aracıdır. Bu araç hekimlerin operasyonlarını riske atmak istemediklerinde en fazla başvurduğu yöntemdir. Membran uygulamasında yardımcı araç olarak kullan membran sabitleme pini, profesyonel kullanım gerektiren bir alettir.

Öncelikle zayıflamış olan çene kemiği dokusunun yenilenmesini sağlamak ve dişlerin bağlantısını güçlendirmek amacıyla kemik grefti tedavisi kullanılmaktadır. Bu tedavi yönteminin devamı niteliğinde olan membran işlemi gerekli olmaktadır. Bu işlem gerçekleşirken Membran sabitleme pini membranın, dokuların üzerini örtmüş olduğu bölgedeki çene kemiğine sabitleme görevi görmektedir. Bunun sonucunda kişiler sağlıklarına kavuşmuş olup normal hayatlarına devam edebilmektedirler.  Böylece görülüyor ki genel anlamda membran sabitleme pini, membran uygulamalarında sıkça tercih edilen bir yöntemdir.

Sabitleme pininin yararları nelerdir

Kaybedilen dişler ve sonrasında ortaya çıkan sorunlar için kemik grefti tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedaviyle birlikte kullanımı sağlanan membran sabitleme pini, hekimlerin işini kolaylaştırarak tıp alanına yarar sağlayan bir alet olma görevi görmektedir. Türkiye’de Titan medikal kurulduğu günden beri en kaliteli sabitleme pini hizmetlerini ve aletleri sergileyen önder bir firmadır. Gerekli tedavi uygulamalarında kullanılacak olan malzemelere de buradan ulaşılabilmektedir.

Kaynak: https://www.titanmedikal.com/osteon-membran-sabitleme-pini

 

İlgili Yazılar