© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Monador Otomatik Kayar Kapı Modelleri ve Fonksiyonları

Monador Otomatik Kayar Kapı Modelleri ve Fonksiyonları

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 4 dk okuma süresi
273 0

Kullanım alanlarının genişliği ve tasarım özgürlüğü sağlaması nedeniyle bina girişleri ve iç mekan girişlerinde en sık rastladığımız kapı modeli olan otomatik kayar kapıların, birçok farklı modeli ve bu modellere özgü fonksiyonları bulunmaktadır. Kullanım yerlerine ve sağladığı avantajlara göre 10 farklı otomatik kapı modelini inceleyebiliriz.

Otomatik Kapı

Otomatik kapıların günlük hayatımızda en sık karşılaştığımız standart tek ve çift kanatlı kayar kapı modelleri, hızlı açılımı, konforlu kullanımı ve uzun ömürlü olmaları sayesinde en çok tercih edilen modellerdir. Farklı profil ve cam tipleri ile de hem tasarımsal hem de fonksiyonel özellikleri açısından çeşitlenebilir.Otomatik Teleskopik Kapı

Kanatların birbiri üzerine kayarak açıldığı bu kapılar, standart otomatik kapı uygulamasının sağlanamadığı dar alanlar için ideal bir çözümdür. Çift yöne veya tek yöne açılabilen teleskopik kapılar, güvenlik camları veya renklendirme seçenekleri ile tasarımlarınıza uyum sağlayabilmektedir.

Otomatik Ameliyathane Kapısı ve Sedye Transfer Kapısı

Sterilizasyon gerektiren ortamlarda, kanatları antibakteriyel MDF-Lam, kompakt laminat veya paslanmaz çelik yüzeyli üretilebilen kapılardır. Otomatik sedye transfer uygulamalarına yönelik kanatları çift parçadan imal edilebilmekte veya kanat önüne sedye transfer bölmesi yapılabilmektedir.

Otomatik Hermetik Kapı

Ameliyathane, laboratuvar ve hatta kayıt stüdyoları gibi spesifik uygulama alanları olan hermetik kapılar, duvar ve zemin üzerine tam temasla kapanarak hava geçirgenliğini önlerler. Tam steril ortamlarda kullanılacağı için antibakteriyel özelliğe sahip yüzeylerden üretilirler. Otomatik Cam Kapı

Estetik bir görünüm için, maksimum şeffaflık sağlayan otomatik kayar kapılardır. Cam paneli tutan özel inoks askılı yapıda veya camın özel bir profille üstten asılması şeklinde üretilir.

Dairesel Otomatik Kapılar

Yarım daire biçiminde, tam dairesel veya yay şeklinde üretilebilen bu kapılar, her cepheye uyum sağlayarak tasarımsal ve biçimsel özgürlük sağlamaktadır. Boyut olarak da istenilen açılarda üretilebilen dairesel kayar kapılar, estetik ve dayanıklılık da vadediyor.

Otomatik Akordiyon Kapı

Teleskopik kapılar gibi dar koridor ve benzer koşullarda kullanmak için tasarlanmış bu kapılar, genellikle teleskopik kapıların açtığı mesafenin yetersiz olduğu durumlarda tercih edilmektedir. Otomatik akordiyon kapılar kayma hareketine eş zamanlı olarak katlanma hareketini ilave ederek, normal otomatik kapılar gibi üzerine kayarak açılacağı bir alana ihtiyaç olmaksızın kendi içinde hareketini seri bir biçimde tamamlar.

90 Derece Kapı Otomasyonu

Bina giriş kapılarına veya iç mekan kapılarına neredeyse tamamına uygulanabilen bu otomasyon, 90 derece tercih edilecek otomatik kapı planlamalarında, tek veya çift kanat olarak uygulamaları yapılabilen ve zengin aksesuarlarla her ihtiyaca cevap veren pratik bir üründür. Panik Açılır Otomatik Kayar Kapı (Breakout Kapı)

İnsanların hızla tahliye edilmesini sağlayan panik açılır otomatik kayar kapılar, standart kapılarda kanatların kaçış yönünde itilmesi halinde otomasyonu devre dışı bırakan ve yana kayar durumdan 90 derece açılmasını sağlayan özel bir mekanik donanımla tasarlanmış kanatlar ile sağlanmaktadır. Estetik olarak, standart uygulamalardan bir farkı olmayan panik kaçış özellikli otomatik kayar kapı kanatları ihtiyaç olan her ortamda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

İlgili Yazılar