© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

nvidia mining ekran kartı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. OYUNCULAR BU HABERE ÇOK SEVİNECEK! – NVIDIA Mining Kartları Duyurdu

OYUNCULAR BU HABERE ÇOK SEVİNECEK! – NVIDIA Mining Kartları Duyurdu

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
971 0

NVIDIA’dan oyunculara müjde ! mining ekran kartları geliyor.

Oyuncuların son yıllarda yaşadığı en büyük sorunlarından bir tanesi sistemlerine uygun güçlü bir GPU bulamamak. Yaşanan bu sorunun en büyük sebebi mining.

Mining yani kripto para madenciliği sebebiyle ekran kartı bulmakta oldukça zorlanan oyunculara NVIDIA tarafından sevindirici haber geldi. GeForce RTX 3060’ların hash rate’i limitlenirken mining işleri için de NVIDIA CMP kullanılacak.

mining ekran kartları

Hash Rate Sınırı Nedir ?

Hash rate bir ekran kartının işlem yapabilme hızıdır. Mining işlerinde oldukça önemli yer tutar.NVIDIA GeForce RTX 3060’ın çıkışı öncesinde kartın hash rate’ini yarıya düşürüleceğini açıkladı.

NVIDIA’nın aldığı bu karar kripto para madencilerini eski kartlara ya da rakip firmalara yönlendirme riski taşısa da üretici firma bu riske çözüm olarak ,  madencilerin istediği özelliklere sahip NVIDIA CMP’yi (  Kriptopara madencilik işlemcisi ) duyurdu.

Yeni CMP kartlar grafik işleyemeyecek fakat gelişmiş hava akımına sahip ve çekirdek başına enerji tüketimi de düşük olacak. Bu sebeple de kripto para madenciliğinde kullanılabilecek.

İlgili Yazılar