© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Ölmüş Kişilerin Fotoğrafları Deep Nostalgia İle Canlanıyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ölmüş Kişilerin Fotoğrafları Deep Nostalgia İle Canlanıyor

Ölmüş Kişilerin Fotoğrafları Deep Nostalgia İle Canlanıyor

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
964 0

Vefat etmiş sevdiklerinizin fotoğraflarını Deep Nostalgia sayesinde hareketlendirin.

Soyağacı oluşturma platformu olan MyHeritage şirketi , insanların vefat etmiş yakınları ile özlem giderebilmesi adına “Deep Nostalgia” isimli bir hizmeti kullanıma sundu. Deepfake teknolojisinden yararlanılarak üretilen hizmet , eski fotoğrafları hareketleri hale getiriyor.

Deep Nostalgia

Deepfake Teknolojisi Tabanlı

Deepfake tabanlı teknoloji Deep Nostalgia.

Geçtiğimiz yıllarda hayatımıza girip kendisine yer bulan deepfake teknolojisi , gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Yapay zekalı algoritmalar sayesinde kullanılabilen teknoloji , yüzlerin değiştirilmesi, videoların seslendirilebilmesi ve fotoğraflar için hareket özelliği veriyor.

MyHeritage şirketi D-ID yazılım şirketi ile anlaşıp kullanıma sunduğu “Deep Nostalgia” isimli hizmet soy ağacına fotoğraf ekleyen kişilerin ölmüş akrabalarını veya eski fotoğrafları saniyeler içerisinde yeniden canlandırmaya yarıyor. Deep Nostalgia bir fotoğraf karesinde yer alan binlerce farklı yüz için işlem yapabiliyor.

Şirket tarafından yapılan önemli bir açıklama da şirketin bu teknolojinin suistimal edilebileceğinin farkında olduğunu bu sebeple de Deep Nostalgia’nın yalnızca fotoğraf canlandıracağını , konuşma ekleme desteğinin hiçbir zaman olmayacağını belirtiyor. Ayrıca MyHeritage , kullanıcıların yaşayan kişilerin fotoğraflarını kullanmaması konusunda uyarıyor.

İlgili Yazılar