© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Papağan İçin Büyük Kafes Seçimi Nasıl Olmalıdır
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Papağan İçin Büyük Kafes Seçimi Nasıl Olmalıdır

Papağan İçin Büyük Kafes Seçimi Nasıl Olmalıdır

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 3 dk okuma süresi
772 0

 

Günümüzde evcil hayvanlar arasında en sevilenlerden biri de papağanlardır. Papağanların yaşam alanı olan ve kendilerini güvende hissettikleri yer kafesleridir. Kafes seçiminin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Kafes, papağanın kanatlarını rahat hareket ettireceği büyüklükte olmalıdır. Uyku zamanı geldiğinde tünediği tahtanın yuvarlak kesim olması daha avantajlıdır. Ayaklarını rahat hissetmesi açısından önemli bir maddedir. Papağan için kafesin yuvarlak olması yön algılama sorunu meydana getirir. Bu nedenle kare ya da dikdörtgen geniş model seçilebilir.

Kuş Kafesi

Evcil kuşların iç mekanlarda yaşayabilmeleri için gerekli olan malzeme kuş kafesi olarak bilinir. Kafesler kanatlı hayvanların yaşayabileceği şekilde özel olarak üretilir. Muhabbet kuşu, papağan, kanarya gibi pek çok çeşit kafes içinde, evde bakılabilir. Küçük, orta ve büyük boy modelleri de mevcuttur. Kuşların sayısına ve çeşitlerine göre kafes seçilebilir. İnsanların yaşam alanına önem verildiği gibi hayvanlara da saygı duyulmalıdır. Kafesin içerisi ne kadar konforlu olursa hayvan açısından avantajlıdır. Sağlıklı olması için kendisini doğadaymış gibi hissetmesi gerekir.

Büyük Kafes

Ebat bakımından büyük olan kuşlar için kullanılan büyük kafes konfor bakımından en üst seviyededir. Kafesin içerisinde yemlik, suluk, tünek yeri gibi pek çok bölme yer alır. Klasik tasarımların yanı sıra ayaklı, tekerlekli, sehpalı modelleri mevcuttur. Kaliteli malzemeler kullanılarak üretimleri yapılır. Bu sayede kullanımı uzun ömürlüdür. Kuşun kanat sağlığı açısından büyük kafesler tercih edilebilir. Temizlik açısından da kolay bir kullanım sağlar. Alt kısmı çekmeceli kafesler kullanılabilir. Kafesin üretiminde paslanmaz metal kullanıldığından herhangi bir ıslanma durumunda sorun yaratmaz.

Büyük Kuş Kafesi

Evcil hayvanlar arasında en sevilenler arasında kuşlar ilk sıralarda yer alıyor. Kuşların ebatlarına en uygun oranlarda kafes tasarımları yapılıyor. Papağanlar ve birden fazla muhabbet kuşları için en uygun model büyük kuş kafesi tasarımıdır. Uzun yolculuklarda arabanın bagaj kısmına yerleştirilerek taşınabilir. Geniş iç hacmi sayesinde kuşların kendilerini rahat hissetmesini sağlar. Büyük ebat kafesler her açıdan avantaj sunar. Küçük oyuncak ve aksesuarlar ile süslenerek kuşun yaşam alanı hareketlendirilebilir.

İlgili Yazılar