© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Proje Taşımacılığı ve Taşımacılığı Yapanlar
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Proje Taşımacılığı ve Taşımacılığı Yapanlar

Proje Taşımacılığı ve Taşımacılığı Yapanlar

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi
170 0

Proje taşımacılığı, standart yük sınıfında yer alan yüklerin dışında kalmış şeylerin, bir noktadan farklı bir noktaya taşınmasında kullanılan bir hizmettir. Proje taşımacılığındaki önemli olan konu zamandır. Standart dışı olan yüklerin, planlanan tarih ve saatte, istenilen yere ulaşımı sağlanmaktadır. Proje taşımacılığındaki ürünlerin, belirlenmiş zamanlarda istenen noktaya ulaştırılamaması, önemli problemlere neden olabilir. Bu açıdan da titiz ve dikkatli taşıma süreci yönetilmektedir.

Proje taşımacılığı, standart dışı ölçüdeki ağır yüklerin bir noktadan farklı bir noktaya standart dışı yöntemler ile taşınmasıdır. Bazı projelerin yapılmasında gerekli yükler kısa zamanda ve hasarsız olarak istenen yere ulaştırılmalıdır. Belirtilen noktaya geç, eksik veya hasarlı olarak ulaştırılan yükler büyük rakamların kaybedilmesi anlamında olduğundan proje taşımacılığı, kalite belgeleri uzman, tecrübeli, tam ve ağır yük taşımacılığı gerçekleştiren firmalarca yapılır.

Fuar ve Etkinlik Taşımacılığı ve Yapılışı

Seminer, sempozyum, fuar vb. etkinliklerde gerekli stant ve ekipmanların istenen noktaya taşınmasını ifade eden lojistik hizmetidir. Fuar ve etkinlik taşımacılığı, özellikle kurumsal firmaların ihtiyacına cevap veren bir lojistik türü olmakla beraber farklı taşımacılık yaklaşımının kullanımını gerektiren bir hizmet olarak da ön planda yer alır. Fuar taşımacılığında bazı prosedürlerin uygulanması maliyet odaklı hizmet için taşınacak ekipmanların güvenliği açısından çok önemlidir.

Limalogistics profesyonel firmaların veya üniversite gibi akademik kurumların etkinliklerinde taşımaları gerekli ekipmanlar taşınmaktadır. Bu açıdan fuar ve etkinlik taşımacılığı, taşıma yapılacak yerin uzaklığına göre veya o yere olan karayolu olanağına göre farklı lojistik yaklaşımların kullanımı ile gerçekleşecektir.
Otomotiv Lojistiği ve Depolama Hizmetleri

Otomotiv lojistiği, yedek parça ve biten araçların lojistiğini kapsamaktadır. Alınan araç veya yedek parçaların depolama tesisine taşınması ve depolama yerlerinde araç bakımı, parça barkodlaması, paketlenme gibi hizmetler, otomotiv lojistiği ile beraber gerçekleşir.
Limalogistics ile lojistiği yapılacak ürünlerin kabulü ve sevkiyatı dışında depolama süreci de yapılmaktadır. Anlık stok takibi, stok analizi ve yönetimi, barkodlama, etiketleme, sipariş-sevkiyat yönetimi ve paketleme hizmeti fırsatları da sunulmaktadır.

 

 

İlgili Yazılar