© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Samsung’dan Yeni Kamera Modülü !
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Samsung’dan Yeni Kamera Modülü !

Samsung’dan Yeni Kamera Modülü !

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
694 0

Samsung , “Isocell GN2” adını verdiği yeni nesil kamera modülünü duyurdu. Isocell GN2 , geçen yıl piyasaya çıkan ve ilk kez Vivo tarafından kullanılan Isocell GN1’in yüksek kaliteli ve daha iyi performans sunan gelişmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung , düzenleiği yeni bir etkinlikte kamera modülünü duyurup modülle ilgili bilgileri de paylaştı. Isocell GN2 isimli bu modül , 50 MP çözünürlük sunan kameralarda kendisine yer bulacak. Bir önceki nesili olan GN1’e kıyasla da gözle görülür iyileştirmeler içeriyor.

Samsung’dan Yeni Kamera Modülü ! 1

Kullanıcılara Neler Sunuyor ?

GN2 modülü , GN1’e göre daha büyük bir sensöre sahip. Google Pixel telefonlarda yer alan IMX363 sensörüyle aynı boyutta olan modülün piksel boyutu da 1.4 mikrona yükseltilmiş durumda. Durumlar böyle olunca GN2 modülü , bariz şekilde gün batımı gibi senaryolarda çok daha iyi performans veriyor. Ayrıca kullanıcılar , bu modülün kullanıldığı telefonlarda dördü bir arada piksel teknolojisinin özelliklerin yararlanabilecekler.

EN İYİ ISO !

Samsung’un yaptığı açıklamaya göre Isocell GN2 kademeli HDR işlevselliğine de sahip olacak. Bu teknoloji geleneksel HDR teknolojilerine kıyasla yüzde 24 oranında düşük güç tüketimi sunduğu için pek çok kullanıcı tarafından sevilecek türden. Ayrıca Isocell GN2’nin sahip olduğu Smart ISO Pro teknolojisi , her bir sahne için en iyi ISO değerini otomatik olarak seçiyor.

Bu modül 50 MP çözünürlük sunmasının yanında , 4K 120 FPS ağır çekim ya da 480 FPS FHD video ve 8K çözünürlükte 24 FPS çekimler de bu kamera modülü ile mümkün olan özellikler arasında .

İlgili Yazılar