© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Sniffing Nedir - Sniffing Ne Anlama Gelir ?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sniffing Nedir – Sniffing Ne Anlama Gelir ?

Sniffing Nedir – Sniffing Ne Anlama Gelir ?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
1342 0

Hepinize merhaba guid3rs.com takipçileri , bu yazımızda sniffing nedir , süreçleri nelerdir , kimler tarafından kullanılır bunlardan bahsedeceğiz.

Ne Anlama Gelir ?

Sniffing nedir ? Sniffing ya da sniffer , dilimizdeki karşılığı ile “paket çözümleyicisi” ; bir sayısal ağ üzerinden gerçekleşen trafiği izlemek için kullanılan yazılımlara verilen addır.

Peki ya Süreçler ?

#1 Koleksiyon

Sniffing , seçili ağ arayüzündeki rastegele modda anahtarlardır. Bu modda olan ağ kartı belirli bir segmentte yer alan tüm ağ trafiğini dinleyebilir. Sniffing , bu modu kablodan ham ikili veriyi yakalamak için arayüz erişiminde kullanır.

#2 Dönüştürme

Yakalanmış ikili veri okunulabilir formata dönüştürülür. Bu süreçte , ağ verisi son kullanıcıyı analiz etmesi için en temel seviyede yorumlanan bir format içerisinde yer alır.

#3 Analiz

Yakanlanmış verinin derinlemesine incelendiği adımdır. Sniffing , yakalanmış ağ verisini toplar , çıkarılan bilgiye göre protokolünü doğrular ve protokolün belirli özellikleri ile analiz başlar.

Bir üst seviye , gelişmiş analiz birden çok paketi diğer ağ elemanları ile aynı anda karşılaştırarak gerçekleştirilir.

Kimler Tarafından Kullanılır ?

Genellikle ağ uzmanları , denetleyiciler tarafından ağları kontrol etmek için kullanılır.Öte yandan , gri veya siyah şapkalı hackerlar , güvenlik açıklarına sızarak ağ yetkilendirmesi elde etmek için bu yöntemleri kullanabilir.

Bir yazının daha sonuna geldik guid3rs.com takipçileri. Aklınıza takılan soruları yorum kısmına veya sosyal medya hesaplarımıza yazabilirsiniz. İyi günler dileriz!

İlgili Yazılar