© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Space X , Starlink Hizmeti İle Taşıtlara İnternet Hizmeti Sağlayacak
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Space X , Starlink Hizmeti İle Taşıtlara İnternet Hizmeti Sağlayacak

Space X , Starlink Hizmeti İle Taşıtlara İnternet Hizmeti Sağlayacak

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
561 0

ABD Federal İletişim Komisyonu’na izin başvurusunda bulunan Space X , Starlink hizmeti ile taşıtlara internet hizmeti sağlayacak.

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk’ın şirketi olan Space X , geçtiğimiz Cuma günü ABD Federal İletişim Komisyonu’na yeni bir izin başvurusunda bulundu. Space X , geliştirdiği internet projesi olan Starlink’in iletişim araçlarını ; uçaklara , gemilere , lojistik kamyonlarına ve karavanlara entegre etmek için izin başvurusunda bulundu.

Starlink hizmeti ile taşıtlara internet hizmeti
Göz atmak isterseniz Starlink resmi sitesi için tıklayın

Kara , Deniz ve Hava Taşıtları İçin İnternet Hizmeti !

SpaceX , Starlink hizmeti ile taşıtlara internet hizmeti sağlayacağı projeye izin çıkarsa ABD’de bulunan kara araçlar ve global çapta seyahat eden gemiler ve uçaklar için geniş bant internet hizmeti vermeyi planlıyor.

Space X , araçlara monte edeceği uydu terminalleri , evlerde kurulan standart geniş bant Starlink ekipmanları ile benzerlik gösterecek. Mevcut  Starlink kullanıcıları , kurulumu kendi başlarına gerçekleştirebiliyor ama araçlara entegre edilecek Starlink terminalleri , profesyonel montaj ekipleri tarafından entegre edilecek.

SpaceX 1 milyon kadar Starlink kullanıcısına terminal dağıtmak için izine sahip fakat şirket , FFC iznini alsa bile terminali entegre edeceği kullanıcı sayısı 1 milyonu aşmayacak.

İlgili Yazılar