© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Spoofing Nedir - Spoofing Ne Anlama Gelir ?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Spoofing Nedir – Spoofing Ne Anlama Gelir ?

Spoofing Nedir – Spoofing Ne Anlama Gelir ?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi
1394 0

Hepinize yeni bir yazımızdan merhaba guid3rs.com takipçileri , bugün açıklayacağımız konu spoofing , spoofing nedir , ne anlama gelir . Vakit kaybetmeden yazımıza geçelim.

Ne Anlama Gelir ?

spoofing nedir , ne anlama gelir ? Spoofing ya da dilimizdeki karşılığı ile sahtecilik. Bir siber suçlunun güvenilir bir kullanıcı veya cihaz kılığına girip kendini güvenli göstermesi ve kendisine fayda sağlayacak şeyler yaptırma amacıdır. IP ve E-posta spoofing olarak iki alt başlıkta konuyu genişletebiliriz.

IP Spoofing

IP spoofing ;, yasal , güvenilir bir IP adresi üzerinden yasal olmayan TCP / IP paketleri gönderme işlemidir. TCP / IP paketini alan taraf, IP adresinin gerçek olup olmadığını sorgulayamaz ve bu nedenle bilemez çünkü IP adresinin güvenilir , orijinal bir bilgisayardan gelmiş gibi gösterir.

E-posta Spoofing

E-posta spoofing ; genellikle kişisel verilere ve finansal işlemlere yönelik eylemleri içerir. E-postalar ; müşteriler , iş arkadaşlarınız veya  yöneticilerinizden gelmiş gibi görünür ama aslında isteklerini gerçekleştirmek için siber suçlulardan gelir. Ayrıca bu tür e-postalar bazen trojanlar veya virüs ile birlikte gelebilir. 

Peki Amaç Ne ?

Öncelikli amaç saldırganın sisteme / web siteye yetkisiz erişim sağlamaya çalışmasıdır. Saldırganlar , erişim sağlayabildikleri durumda ziyaretçileri dolandırıcılık amaçlı bir web sitesine yönlendirebilir. Bu tip sitelerde ziyaretçilerin kişisel , ödeme ve bir çok bilgisini ele geçirir.

Buna Benzer Durumlardan Hasar Almadan Nasıl Kurtulabiliriz ?

Gezindiğiniz web sitesinde şüpheli görünen bir şeyler varsa kişisel , ödeme veya herhangi bir bilginizi paylaşmadan siteden çıkın. NOT: guid3rs.com son derece güvenlidir. ?

E-postanın gerçek olup olmadığından emin değilseniz , doğruluğunu ve gönderen kişiyi mutlaka araştırın.

Bir yazımızın daha sonuna geldik guid3rs.com takipçileri. Yazı ile alakalı sormak istediğiniz soruları yorum kısmına veya sosyal medya hesaplarımıza yazabilirsiniz. İyi günler dileriz!

İlgili Yazılar