© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

En İyi 10 Strateji Oyunu
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. En İyi 10 Strateji Oyunu

En İyi 10 Strateji Oyunu

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 4 dk okuma süresi
820 0

Hepinize merhaba bugünkü liste içeriğimizde strateji oyunları türünden en iyi 10 tanesini listeledik. Unutmadan belirtelim listede yer alan oyunlar PC oyunlarıdır.

Her Zaman Kalbimizde !

Herkes , hayatında en az bir kere de olsa bu türde oyunları oynamıştır. Özellikle bir nesil Age of , Total war , StarCraft gibi oyunlarla bu türe bağımlı hale gelmiştir.

Daha önceki listemizde En İyi 10 Şehir Kurma Oyununa yer vermiştik. Bu listemizde ise yaptığınız her strateji ile oyunun kaderini değiştireceğinizi strateji oyunlarını derledik. Vakit kaybetmeden listemize geçelim.

En İyi 10 Strateji Oyunu

#1  Age of Empires II: HD Edition

Efsaneler efsanesi , serinin bir çok oyunu çıkmasına rağmen oyuncuların aklında hep Age of Empires II kalıyor. Bir zamanlar sadece LAN bağlantısı ile çevrimiçi oynanan oyun , HD Edition versiyonu ile online bir şekilde oynanabiliyor.

#2 Civilization 6

Civilazation serisinin en dinamik oyunu. Oyunda sıfırdan medeniyet kurup diplomasiler ve geniş stratejiler geliştirebiliyorsunuz.

#3 Total War Shogun

Japon kültürünü sevip Japon temalı Total War deneyimi yaşamak istiyorsanız tam size göre. Samuray savaşçılarıyla başarılar elde edebileceğiniz oyun , çıktığı dönemde eleştirmenler tarafından tam not almıştı. Deneyimlemeyi unutmayın.

#4 Company of Hereos 2: Ardennes Assault

Yüksek grafikleri ve yüksek teknoloji savaşları ile strateji oyunları türünde yerini kolay kolay kaybetmeyecek sağlam bir yapım.

#5 Total War Rome 2:

Grafikleri ve hikayesi ile ilk oyununu da geçen bir oyun düşünün işte o Total War Rome 2. Tarihsel hava ve büyük bir ordu yönetimini deneyimlemek isteyenler için oldukça ideal.

#6 Battletech

Robotlar evreninde kendi robotlarınızla savaşlara katıldığınızı , her robotun kendine ait tasarımı ve özellikleri olduğunu düşünün. İşte bu oyunda bütün düşündükleriniz gerçek. Ayrıca robot savaşçılar birden fazla silah taşıyorlar ve bizlere Pasifik Savaşları filmini de hatırlatmıyor değil.

#7 Northgard

Grafikleri ve oynanışı ile tıpkı bir mobil oyunu. Çeşitli Viking kabilelerini yönetme şansının olduğu oyunda ; kaynak toplayarak , savaşçılar eğiterek ve haritayı keşfederek oyunda ilerleme katedebiliyorsunuz. En önemlisi de oyunda mevsim döngüsü var. Sert kış aylarında köyünüzde kıtlık yaşayabilirsiniz.

#8 Stellaris

Uzayda kendi imparatorluğunuzu kurup geliştirdiğiniz uzay gemileri ile gezegen gezegen dolaşıp uzay savaşları yapabileceğiniz bir oyun.

#9 Battlefleet Gothic: Armada 2

Uzay geminiz ile online rakiplere karşı savaşabileceğiniz bir oyun. Modelleme ve kaplama olarak da oldukça sağlam.

#10 Warcraft 3

Efsane Warcraft serisinin üçüncü oyunu olan Reign of Chaos , çıktığı ilk zamanlarda oyuncular tarafından büyük ilgi görmüştü. Çıktığı döneme göre son derece iyi bir oynanış ve grafiklere sahip olan oyun ; içerikleri , hikayesi ve oynanışı ile tüm oyunculara hitap etmeyebiliyor. Yani bu oyun için kendi kemik kitlesi var diyebiliriz. Göz atmayı unutmayın.

İlgili Yazılar