© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Tercüme ücretleri 2022
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tercüme ücretleri 2022

Tercüme ücretleri 2022

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 3 dk okuma süresi
537 0

Tercüme ücretleri 2022 yılında metindeki karakter sayısı temel alınarak belirlenmektedir. Tercümelerde karakter sayısı ise bir metindeki boşluksuz karakter sayısıdır. Bazı tercüme büroları metinde yer alan kelime sayısını baz alsa da genellikle boşluksuz karakter sayısı temel alınır. Her tercüme bürosu bir çeviri ile ilgili ücret talep ederken 1000 karakterlik bir fiyat belirler. 1000 karakter çeviri fiyatları genel metinler için sabittir. Ancak teknik çevirilerde ve akademik çevirilerde harcanacak işgücüne bağlı olarak ek fiyatlandırma yapılabilmektedir.

 

Tercüme Ücretleri 2022 Yılında Nasıl Hesaplanır?

 

Tercüme fiyatları 2022 yılında önceki yıllarda olduğu gibi karakter sayısı ile hesaplanmaktadır. Bir metnin tercümesi ile ilgili fiyat belirlenirken, tercüme edilmiş metnin karakter sayısı hesaplanır. Resmi ve teknik belge çevirilerinde bazı durumlarda sayfa veya kelime sayısı da temel alınabilmektedir. Aynı zamanda resmi belge ve teknik çevirilerde talep edilen fiyat, standart tercüme ücretlerinden daha yüksektir. Resmi belge ve teknik çevirileri o konuda uzman olan çevirmenler tercüme etmektedir. Resmi belge ve noter onaylı çevirilerde ücretler sayfa sayısı üzerinden hesaplanır. Noter onayı için noter bürosuna ayrıca ek ücret ödenmektedir.

 

tercüme ücretleri 2022

 

Tercüme büroları genellikle tercüme fiyatlarını boşluksuz 1000 karakter hesabına göre belirler. Ancak bu ücretin yanında metnin niteliğine göre ek ücret talep edilebilmektedir. Metinde kullanılan dilin özelliği de fiyatın belirlenmesinde temel unsurlardan biridir. Her tercüme bürosunun teknik çeviri konusunda çalıştığı özel çevirmenler vardır. Genellikle akademisyenlerden oluşan bu çevirmenlerin ücreti daha yüksek olduğu için teknik çevirilerin ücretleri normalden daha yüksek olmaktadır. Teknik tercüme ücretleri 2022 yılında boşluksuz 1000 karakter temel alınarak hesaplanmaktadır. Simultane tercüme ücretleri 2022 yılında saatlik ve günlük olarak hesaplanmaktadır. Simultane tercümede çevirinin 1 saati aştığı durumlarda birden fazla tercüman görev almaktadır.

 

İlgili Yazılar