© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

thunderbolt nedir
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Thunderbolt Nedir ? – Thunderbolt Nerelerde Kullanılır

Thunderbolt Nedir ? – Thunderbolt Nerelerde Kullanılır

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
779 0

Yeni bir yazıdan hepinize merhaba guid3rs.com takipçileri , bu yazımızda sizlere thunderbolt nedir , thunderbolt nerelerde kullanılır , rakiplerinden onu ayıran özellikler nelerdir sorularının cevabını vereceğiz.

KOD ADI: ( Light Peak )

Gelelim sorumuza thunderbolt nedir ? Thunderbolt , çevre birimlerini bağlamak amacıyla kullanılan Intel ve Apple ortaklığıyla 2009 yılında tasarlanıp 2011 yılında üretilen bir ara birimdir.

Thunderbolt en basit haliyle PCI Express ve DisplayPort arabirimlerini birleştirip daha ucuza mal edilen ve daha uzun ömürlü kablolar oluşturmayı amaçlar.

Bakır mı Fiberoptik mi ?

Başlarda fiberoptik kablolar kullanılması amaçlanıp düşünülse de teknolojinin gelişmesi ile birlikte bakır kablolarla 10 GB/s bant gelişliğine ulaşabiliyor. Bu yüzden üretiminde bakır kablolar kullanılmaktadır.

thunderbolt nedir

Rakiplerinden Onu Ayıran En Büyük Özellik !

Thunderbolt’u rakiplerinden farklı kılan en büyük özelliği aynı anda hem veri hem de enerji aktarımı yapılabilmesini desteklemesidir. Dikkat : Thunderbolt basit bir kablo değil arabirimdir ve kesinlikle USB Type-C çeşidi değildir. Yalnızca giriş birimi olarak USB Type-C portunu kullanır.

Thunderbolt 4 Nedir ?

Thunderbolt 4 , serinin en son geliştirilen sürümüdür.

Thunderbolt Nerelerde Kullanılır ?

  • Birden fazla monitör bağlantısında
  • Yüksek performanslı ağ işlerinde
  • Saklama / Depolama işlerinde
  • Harici ekran kartlarında

Bir yazımız da burada bitmiş bulunmaktadır guid3rs.com takipçileri. Yazı ile alakalı sormak istediğiniz soruları yorum kısmına veya sosyal medya hesaplarımıza yazabilirsiniz. İyi günler dileriz!

İlgili Yazılar