© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Türk Müziğinde Huzur Verici Bir Gitar Sesi: Cenk Özveren Kimdir?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türk Müziğinde Huzur Verici Bir Gitar Sesi: Cenk Özveren Kimdir?

Türk Müziğinde Huzur Verici Bir Gitar Sesi: Cenk Özveren Kimdir?

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 3 dk okuma süresi
683 0

“Yeni Güne Selam” albümü ile 2021’de adından sıkça söz ettiren “Derin Mevzular” grubunun gitaristi ve bestecisi Cenk Özveren, yeni ve özerk eserlerini yayınlamak için hazırlanıyor. 1986 yılında gitarını eline alan müzisyen, o günden bu yana gitarı ile bütünleşmiş ve özgün eserler yaratıyor. Müzik kariyerinden bu yana küçükten büyüğe birçok sahne yapmış. Özellikle müzikal altyapısını etkileyen dönem 90’ların Rock müzik dönemi. 90’larda dönemin ünlü sanatçıları Athena, Gece Yolcuları, Haluk Levent, Murat İlkan gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmış. Dolayısıyla bu birikimle bu güne kadar gelen müziği, rock müzik severler için ilham kaynağıdır demek yanlış olmaz.

2018 yılında müzik hayatına bomba gibi bir geri dönüş yapan Cenk Özveren, çalışmalarını “Derin Mevzular” grubunda gerçekleştirdi. Grubun gitaristliğini ve bestelerini üstlenen müzisyen, grupla birlikte ilk çalışmasını 2019 yılında “Mevzu Derin” albümü ile yaptı. Albümün içerisindeki 7 şarkı da dinleyicileri tarafından oldukça sevildi. Grubun bu çıkışı eskinin aranan ve özlenen kaliteli müziklerini yeniden dinlememize fırsat sunuyor. Pandemi’de çalışmalarını sürdüren grup, insanları şarkıları ile pozitif olarak yönlendirmeyi önemsiyor. Bu doğrultuda 2020 yılında “Kes Vur (2020)”, “Yandım Derdine (2020)”, “Yok Öyle (2020)” gibi single parçalar yayınladılar. “Yok Öyle” şarkısının akustik versiyonu, kesinlikle dinlemeden geçilmemeli.

Grubun en önemli özelliği, İstanbul’un önemli spor değerlerinden olan Karagümrük Spor sevdası. Bunun için 2020 yılında “Karagümrük Geliyor” adıyla tribünlerde heyecanla söylenecek bir parça yayınladılar. Cenk Özveren bir sonraki yıl “Karagümrük Marşı” adıyla şarkının bestesini yeniden yorumladı. Grubun son çalışması, içerisinde aynı adı taşıyan ve oldukça sevilen parçanın bulunduğu “Yeni Güne Selam” albümü. Bu albümde farklı vokallerle birlikte çalışan grup, yeni albümleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Cenk Özveren’in özerk eserleri olan “Bilmiyorum” ve “Sessiz Eller” dinleyicileri ile buluşmak üzere sanatçının ellerinde yoğruluyor. Bu süreçte Cenk Özveren’in tüm çalışmalarını Spotify ve diğer müzik platformlarında takip etmeyi ihmal etmeyin.

 

İlgili Yazılar