© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Türkiye'ye Pateni Sevdiren Genç İlker Aydilek
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye’ye Pateni Sevdiren Genç İlker Aydilek

Türkiye’ye Pateni Sevdiren Genç İlker Aydilek

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 2 dk okuma süresi
594 0

Akrobasi paten sporunun ülkemizde sevilen bir spor dalı olmasını sağlayan genç sporcu İlker Aydilek 1994 yılı İzmir doğumlu. İlker genç yaşına rağmen Türkiye’nin 81 ilinde yapmış olduğu paten gösterileri ile tanınıyor. 7 yaşında güreş ve futbol sporu ile uğraşmaya başlayan Aydilek, 10 yaşında akrobasi paten sporu ile uğraşmaya başladı. Bu yaşından sonra başka hiçbir spor dalına bu derece ilgi göstermeyen Aydilek 3 yıl içinde profesyonel olmayı başardı.

Sonrasında ünlü firmaların ve markaların tanıtımlarını yapmak için Türkiye’nin dört bir yanında paten gösterileri yaptı. 2016 yılında katılmış oldu Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışması sayesinde finalde oylamanın %91’ini alan İlker Aydilek, halen Antalya otellerinde paten gösterileri alanında sahneye çıkıyor. Aydilek’in bu başarısında katılmış olduğu yarışmaların büyük payı bulunuyor ancak Aydilek kendisini paten sporunun idolü olarak tanımlıyor.

Dünyaca ünlü paten sporcuları İlker Aydilek’i yapmış olduğu double backflip hareketi ile tanıyor.  Modayı Tıkla ve Martin Valen markalarının reklam yüzü olarak da kendini tanıtan Aydilek, açmış olduğu paten pistleri ile de gençlerin nu sporu sevmesini ve bu alanda başarılı olmalarını sağlıyor. Çalışmalarına halen aktif olarak devam eden İlker Aydilek yapmak istediği tek şeyin Türkiye’yi yurt dışında en başarılı şekilde tanıtmak olduğunu belirtiyor. Katıldığı yarışmalardan her zaman şampiyonlukla ayrılan Aydilek, yurt dışında da çok başarılı olacağının sinyallerini veriyor.

İlker Aydilek Instagram Hesabı:

https://www.instagram.com/ilkeraydilekk/

Videoları:

https://www.instagram.com/p/BGEeulsmR_a/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/p/BbunXj6HFog/?utm_medium=copy_link

https://www.instagram.com/reel/CTfeUBLjON2/

 

İlgili Yazılar