© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Yapı İşlerindeki Tehlikeler Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yapı İşlerindeki Tehlikeler Nelerdir?

Yapı İşlerindeki Tehlikeler Nelerdir?

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
331 0

Yapı işleri, iş güvenliği açısından en tehlikeli iler arsından biridir. Çeşitli riskleri bünyesinde barındırır. Çalışma yoğunluğu nedeniyle birçok tehlike gözden açabilir. Bu tehlikelere karşı önlem alabilmek için tehlikeleri bilmek gerekir. Çökmez inşaat iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutarak tüm tedbirleri almaktadır.  İnşaat sektöründe karşılaşılan en büyük tehlikeler şunlardır;  Tuzla Park Orman Villaları, bu riskler göz önüne alınarak yapılan villalardır.

Yüksekte Çalışma Riski

Tehlikeler arasında ölüm riski en yüksek olan işlerden biridir. Özellikle binaların yükseklikleri arttıkça, risk de artmaktadır. Yüksekte çalışmanın getirdiği düşme riskini en aza indirmek için kişisel koruyucu donanımların kullanılmalı, korkuluk yapılmalıdır. Yapı işleri, yanıcı ve yakıcı malzemelerin bir arada kullanıldığı yerlerin başında gelir.

Tahta iskele ve kalıplar, kaynak makineleri, yanıcı çatı malzemeleri, elektrik tesisatı gibi maddeler kolaca yangına neden olabilir. Yükler kaldırırken güvenlik önlemlerinin ihmal edilmesi çok ciddi kazalara neden olabilir. Dış cephe ve kalıp işleri için kullanılan iskeleler hava koşullarına ve yüklere karşı dayanıklı olmalı güvenlik önlemleri alınmış olmalıdır.

Kazma veya kırma işleri yapılırken cisim parçaları kontrolsüz bir şekilde çevreye dağılabilir. Bu işleri yaparken mutlaka gerekli kişisel koruyucu maddelerin kullanması gerekir. Özellikle yüksek katlarda depolanmış malzemeler, hava şartları ve dengesiz istiflenmesi nedeniyle aşağıya düşebilir. Bunun için malzemeleri mutlaka birbirlerine bağlı şekilde depolamak gerekir.

Asansör boşlukları mutlaka aydınlatılmalı ve düşmeyi önleyecek tedbirler alınmalıdır.  Yük asansörlerinin bakım ve kontrolleri çok düzenli ve detaylı yapılmalıdır. Tepeören Park Orman Villaları, tüm güvenlik önlemleri alınarak yapılmış ve herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmamıştır. Çökmez sitesinden konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili Yazılar