© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Acer Fidye Saldırılarına Maruz Kaldı
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Acer Fidye Saldırılarına Maruz Kaldı

Acer Fidye Saldırılarına Maruz Kaldı

Basin Bülteni Basin Bülteni - - 2 dk okuma süresi
586 0

Sektörün önde gelen bilgisayar üreticisi Acer , fidye saldırılarına maruz kaldı.

Dev şirketlere yapılan siber saldırılardan Acer da nasibini aldı. REvil isimli ekip 50 milyon dolar fidye talep etti. Bu saldırı , bugüne kadar yapılan en büyük saldırılarda talep edilen en yüksek değer olarak tarihe geçti.

 Acer ,  REvil

Tüm Şirketlerin Dikkatli Olması Lazım

REvil , şirketin finansal tablolarını , banka bakiyelerini ve banka iletişimlerini ortaya koydu. Acer , yaptığı açıklamada kendileri gibi birçok şirketin sürekli saldırı altında olduğunu söyledi. Ayrıca şirket , son zamanlardaki olağandışı yaşanan durumları yetkililere bildirdiğini ve tüm şirketleri bu tür durumlara karşı tetikte olmaya çağırdı.

Saldırı hakkında detaylı bilgi talep edildiğindeyse “Devam eden bir soruşturma var ve güvenlik nedeniyle ayrıntılar hakkında yorum yapamıyoruz.” ifadesini kullandı. Ayrıca şirket , bilişim sistemlerinin bu tür saldırılara karşı savunmaların geliştirilmeye devam ettiğini de ekledi.

Fidye İndirimi

Fidye saldırısını düzenleyen REvil ekibi , talep ettiği 50 milyon dolardan %20 indirim sundu. Şirket ödemeyi çarşamba gününe kadar yaparsa bu indirim geçerli olacak. Peki ödeme sonrası ne olacak ? REvil , Acer için şifre çözücü ve güvenlik açığı raporu verecek ve ele geçirdiği tüm dosyaları silecek.

Teknoloji şirketlerinin haberlerini ve içeriklerini daha fazla görmek için teknoloji alt başlığımıza göz atmayı unutmayın.

İlgili Yazılar