© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

ANIL İNŞAAT İLE YAPI GÜÇLENDİRME
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. ANIL İNŞAAT İLE YAPI GÜÇLENDİRME

ANIL İNŞAAT İLE YAPI GÜÇLENDİRME

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 4 dk okuma süresi
558 0

Oldukça uzun süredir inşaat sektöründe bir numara olarak varlığını sürdürmeyi başaran Anıl İnşaat firması, kurulduğu ilk dönemden itibaren bina dayanıklılıklarının artırılmasına yönelik çeşitli çalışma ve projeleri üstlenmiştir. Özellikle de yakın tarihlerde yaşanan depremler ve ortaya çıkan büyük hasarlar, binaların ve diğer tüm yapıların güçlendirilmesi gerektiği gerçeğini ortaya koymuştur. Bu alanda oldukça başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Anıl İnşaat ise yapı güçlendirme çalışmalarına tam gaz devam etmektedir. Bu açıdan firma oldukça prestijli projeler ile yapıların güçlendirilme aşamalarını titizlikle gerçekleştirmektedir.

Güvenilir, modern ve yenilikçi bir bakış açısıyla ilerleyen, tüm projelerini %100 sağlam olacak şekilde oluşturmaya gayret gösteren Anıl İnşaat firması, diğer inşaat firmalarından farkını ortaya koymaktadır. Özellikle de yapı güçlendirme çalışmalarında kullanılan tüm ekipmanların teşekküllü olması bu durumu kanıtlar niteliktedir.

Doğal Afetlere Karşı Yapı Güçlendirme İşlemleri

Yaşam analarımızda karşılaşabileceğimiz her türlü doğal afete karşı güçlü bir yapıda bulunmamız güvenliğimiz ve can sağlığımız açısından önem teşkil eder. Doğal afetlerin ortaya çıkışını önleyemediğimiz gibi bina ve yapıların daha sağlam olmasını sağlayabilmemiz mümkündür. Bu fikir ile doğal afetlere karşı en dayanıklı yapıları inşa etmeye çalışan Anıl İnşaat, bina güçlendirme çalışmalarına ve yaşadığımız alanları daha güvenilir hale getirmeye çabalamaktadır. Tüm inşaat ve projelerin aşamalarının hepsi titizlikle gerçekleştirilmektedir. Böylece doğal afetlere karşı üstün bir koruma ve can sağlığı güvencesi oluşturulabilmektedir. Aynı zamanda bina yıkımlarındaki ve hasarlarındaki oranlar da yapı güçlendirme faaliyetleri ile azalmaktadır.

Yapı Güçlendirme Nedir?

Binanın yük taşıma kapasitesini, sürekliğinin hasardan önceki mevcut durumunun üzerine çıkmak amacıyla yapılır. Hedefi kapasiteyi arttırmaktır. Var olan binaya güçlendirme yapmak için illaki hasar görmüş olması gerekmez. Binanın var olan gücünü yükseltmek içinde ömrünü uzatmak içinde yapı güçlendirme yapılır ve desteklenir.  Binanın yapıldığı malzemelerin ömrü azaldığında, deprem ve diğer doğal afetlerde zarar gördüğünde yapı güçlendirme yapılmak istenebilir.

Yapı güçlendirme gerçekleştiğinde o yapının, binanın, konutun kullanım ömrü de uzamış olur.  Yapıların onarılması güçlendirilmesi için uzman ekipler tarafından uygulanan teknolojik modern teknikler mevcuttur. Bu tekniklerin belirlenmesi ve uygulanması alanında uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Güçlendirilecek alana uygun malzeme, teknik çalışmalar daha önce ön çalışması yapılıp işe öyle başlanmalıdır.  Yapı güçlendirmede kullanılan belli başlı teknikler vardır. Bu tekniklerden birkaçı beton püskürtme, çelik kullanımı, karbon fiber güçlendirmedir. Anıl inşaat kullandığı teknikler ve kalite standartlarının üzerinde olan malzemeleri ile mükemmel işler çıkarmaktadırlar.

Yapı Güçlendirmenin Avantajları

Binaların güçlendirilmesi o yapının ömrünün uzamasına sebep olur. Yapı güçlendirme sonrasında kazanılan alanlar korunmalıdır. Yeniden binaya yapmaya oranla yapı güçlendirme daha az maliyetlidir, maliyetinin azaltılmış olması önemlidir, bu da bütçemizi koruyan bir özelliktir. Aynı zamanda güçlenen yapımız depreme karşı dayanıklı ve daha güvenilir hale gelir.

Kaynak: https://anilinsaat.com/hizmetler/bina-guclendirme-yapi-guclendirme/

İlgili Yazılar