© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Çocuklarınızı Geleceğe Hazırlarken Gelişimini En İyi Şekilde Tamamlamasına Yardımcı Olun!
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Çocuklarınızı Geleceğe Hazırlarken Gelişimini En İyi Şekilde Tamamlamasına Yardımcı Olun!

Çocuklarınızı Geleceğe Hazırlarken Gelişimini En İyi Şekilde Tamamlamasına Yardımcı Olun!

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 2 dk okuma süresi
322 0

Çocuklarınızın ulaşmasını istediğiniz gelişim seviyesi için her zaman iyi bir eğitim alması gerekmektedir. İyi bir eğitim de aslında çocuklarınızın her etkinliği yapması, eğitime göre hayatlarının şekillenmesi gibi durumlarda pek doğru değildir. Çünkü aslında eğitim, çocuklara göre değişiklik göstermektedir. Montessori felsefesi de aslında tam olarak bunu savunan bir eğitim sistemidir.

Montessori içerisinde öncelikli olarak çocukların var olan ihtiyaçları belirlenmelidir. Çocukların ihtiyaçları da belirli dönemlere göre değişiklik göstermektedir. Hatta her yaş, her farklı dönem içerisinde çocukların öğrenmesi gereken şey de farklıdır. Farklı farklı olan dönemlerde de her yeni konu için ilgi seviyesi de bir o kadar yüksektir. Bu da aslında çocuğunuzun o konuda öğrenme kapasitesinin en yüksek olduğu ana denk gelmektedir.  Elbette yüzden her dönemde de, çocuklar için verimli bir eğitim gereklidir.

Gelişim İçerisinde Her Dönemde Verim Alın!

Çocuklarınızın ihtiyaçlarına uygun olarak eğitim alabilmelerinin en rahat yöntemlerinden biri, etkinliklerin çocuklarınızın yeteneklerine ve ilgi alanına göre şekillenmesidir. Çünkü her çocuğun eğitim anlayışı farklıdır. Bu farklılıklar içerisinde de çocukların öğrenme hızlarında da belirli değişiklikler gözlenmektedir. İlerisi için başarı sahibi olmasını istediğiniz çocuklar için farkındalıklar da oldukça önemlidir. Bu yüzden yapılan etkinliklerden alınan başarı, çocuklarınızın geleceğini de en iyi şekilde hazırlamaktadır. Ayrıca bu eğitim sistemi içerisinde eğitici etkinliklerin yanında atılması gereken başka adımlar da bulunmaktadır. Tümü de en sonunda başarılı bireyler oluşturmaktadır.

Kaynak: https://montessorifelsefesi.com/

İlgili Yazılar