© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

DHBT sınavına hazırlanırken verimliliğinizi düşüren etkenleri yok edin
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. DHBT sınavına hazırlanırken verimliliğinizi düşüren etkenleri yok edin

DHBT sınavına hazırlanırken verimliliğinizi düşüren etkenleri yok edin

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 4 dk okuma süresi
749 0

DHBT sınavı KPSS ile birlikte bireylerin diyanet işleri başkanlığı kadrolarında çalışmak maksadı ile girdikleri ve din hizmetleri alan bilgisi testi olarak ifade edilen bir sınavdır. Bireylerin bu sınavda puanlarının hesaplana bilmeleri ve atama kriterlerini yerine getirebilmeleri için öncelikle KPSS sınavının genel kültür genel yetenek bölümü ile ilgili testleri çözmeleri icab eder. KPSS genel kültür genel yetenek sınavına çözen bireyler 40 sorudan oluşan DHBT soruları ile ilgili tekstilde çözdükten sonra bu anlamda diyanet işleri başkanlığının kadrolarında çalışmak için sınav şartını yerine getirmiş olurlar. DHBT genel anlamda İslami bilgilerin sorulduğu ve bireylerin kendi alanları ile ilgili olarak çalışmaları gereken konuları kapsayan bir sınavdır. DHBT sınavına bireyler ortaöğretim ön lisans ve lisans düzeyinde girebilirler. Hangi öğrenim düzeyinde girilirse girilsin bireylerin DHBT sınavında puanlarının hesaplanabilmesi için o öğrenim düzeyine ait olan KPSS genel yetenek genel kültür testini muhakkak çözmeleri gerekir. DHBT sınavı özellikle dediğin işleri ile ilgili alanlarda çalışmak isteyen bireyler için son derece önemli bir sınavdır. Dolayısıyla bireylerin bu sınavda başarılı olabilmek için önemli adımları çalışmaya henüz başlamadan önce atmaları gerekir. Bu önemli adımlardan biri de başarılarını etkileyecek ve verimliliklerini düşüren faktörlerin ortadan kalkmasıdır.

Sınavlara hazırlanırken verimi düşüren etkenler nelerdir

Sınavlara hazırlanırken verimi düşüren en önemli etkenlerden biri de çalışma ortamıdır. Odanın ısısı yatakta çalışmak müzik dinleyerek ya da bir şeyler izleyerek çalışmak kesinlikle bireylerin bu anlamdaki başarısını olumsuz etkilemektedir. Öte yandan telefon ve sosyal medya gibi platformlarda yoğun olarak bulunmak da DHBT sınavına çalışırken bireylerin dikkatini büyük oranda dağıttığı için son derece olumsuz sonuçlar doğurur. Öte yandan kişiler sınav süreci boyunca daha evvel okudukları roman ya da hikaye tarzı kitaplardan ziyade genel anlamda siyer ve din tarihi ile ilgili kitapları okumalıdır. Bu bireylerin hem çalışma zamanları dışında kendilerine vakit ayırmalarını ve kültürel seviyelerini geliştirmelerini sağlarken diğer taraftan da sınavla ilgili olarak karşılarına çıkabilecek ayrıntıları bu yönüyle de edinmelerini sağlamaktadır. Genel anlamda başarı elde edebilmek için çalışma sürelerinin 40 dakikadan az veya da 45-50 dakikadan fazla olmaması gerekir. Bireyler çalışma süreleri boyunca çalıştıkları ders dışında başka hiçbir şeyin dikkatlerini dağıtmaması için gerekli olan fiziki ve ruhi koşulları oluşturmaya gayret gösterilmelidir.

DHBT Okulu en önemli yardımcınız

DHBT Okulu dhbt soruları ve sınavı ile ilgili çalışmalar yapan bireylerin ihtiyaç duydukları bilgileri notları hap şeklinde tekrar dokümanlarını hedefleri ve daha birçok konuyu bulabilecekleri profesyonel bir platformdur. DHBT Okulu Bu anlamda diyanet işleri başkanlığının kadrolarında çalışmak isteyen bireylerin bu sınava girmeden önce başvurdukları en önemli kaynaklar arasında yer almaktadır.

Kaynak: https://www.dhbtokulu.com/2022-kpss-dhbt-sinav-suresi-soru-sayisi-nedir-h606.html

 

İlgili Yazılar