© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Malakkhanim Eyubova İstanbul’da Sanat Severlerle Buluşuyor
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Malakkhanim Eyubova İstanbul’da Sanat Severlerle Buluşuyor

Malakkhanim Eyubova İstanbul’da Sanat Severlerle Buluşuyor

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 5 dk okuma süresi
319 0

31 Aralık Azerbaycan için son derece önemli bir günü ifade ediyor. Bu tarih ülkenin kuzey ve güney olarak ayrılmaktan kurtulduğu ve bütünlüğünü sağladığı bir bayram olarak 1989 yılından bu yana kutlanıyor. Bu nedenle de Dünya’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Azerbaycan diasporasına ait birçok birey ile bu özel günü coşkulu etkinliklerle kutluyor.

Elbette kardeş ülke Türkiye’de her daim olduğu gibi bu sevinçli günde de Azerbaycan’ın sevincine ortak oluyor. İstanbul’da Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü kapsamında birçok önemli sanatçının şehre gelmesi bekleniyor. Bunların arasında Azerbaycan’ın yaşayan en önemli sanatçılarından biri olan Melekxanim Eyubova da bulunuyor.

Ülkesinde Haydar Aliyev Vakfı, Cafer Cabbarlı gibi ödüllere layık görülen Malakkhanim Eyubova, İstanbul’da düzenlenecek etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu. 31 Aralık tarihinin ülkesi için son derece önemli olduğunu vurgulayan Melekxanim Eyubova, ‘’ Bu önemli günde Türkiye’de olmak mutluluk verici. Türkiye müziğe ve sanatçıya son derece önem veren bu anlamda her geçen gün önemli aşamaların kaydedildiği bir yer. Muğam ve diğer eserleri Türkiye’de icra edecek olmak bizleri heyecanlandırıyor. ‘’dedi.

Bu durumun hem kendilerini hem de Azerbaycan halkını son derece memnun ettiğini belirten Malakkhanim Eyubova, ‘’İki ülke tek millet olgusunu bu gibi etkinlikler ile daha da pekiştiriliyor. Bizler sadece İstanbul’da değil Türkiye’nin daha birçok kentinde periyodik olarak konserler ve etkinlikler düzenliyoruz. Her birinde de son derece olumlu dönüşler alıyoruz. ‘’ diyerek iki ülkenin birlikteliğinden bahsetti.

Halen Azerbaycan’da Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’nde muğam profesörü olarak görev yapmakta olan Melekxanim Eyubova, Azerbaycan’ın Onurlu ve Halk Sanatçısı unvanını almış bulunuyor. Bugüne değin dünyanın 70’ten fazla ülkesinde konserler veren Malakkhanim Eyubova’nın çeşitli coğrafyalarda sanatına hayran birçok seveni bulunuyor. Sanatçının kültür ve müzik yaşamına katmış olduğu her eser müzik listelerinde her zaman ilk sıralarda yer alıyor. Melekxanim Eyubova Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne kadar oldukça geniş bir coğrafyada tanınıp seviliyor.

Azerbaycan Kültür Evi’nin başkanı Hikmet Elp her yıl olduğu gibi düzenledikleri bu program için açıklamalarda bulundu ve bu etkinlikte sahne alacak Malakkhanim Eyubova için övgüler yağdırdı: “Bizler için Malakkhanim Eyubova Azerbaycan sanatının zirvelerinden biridir. Uzun yıllardır İstanbul, Azerbaycan kültürel olarak her davetimize temennamız icabet gösteren Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerine konserler veren çok değerli bir sanatçımızdır. O bizim ailemizden biri gibi sevenlerinin yüreğinde yerini almıştır. Temennim bundan sonra da sanatıyla zirvelerde olsun ve başarıları daim olsun. Her zaman onunla yan yana yürümekten mutluyuz, gururluyuz. Ve birlikte olmaktan birlikte etkinlikler düzenlemekten bahtiyarız. Bu yıl da Dünya Azerbaycanlılar Günü dolayısıyla 31 Aralık’ta insanlarımızı bu kültürün etrafından toplamak amacıyla Malakkhanim gibi sanatı yüksek bir sanatçımızın bir hanımefendinin, bir değerimizin katılacağı bir konser programıyla güzel bir gece geçirmeyi arzulamaktayız. Ve bizim dışımızda da başka yerlerde de bu programlarda söz konusudur. İnşallah 2021’i 2022’e bağlayan gecemizde kültürel olarak bizim programımızda Melekxanim Eyubova ile birlikte olacağız”

Sözlerine son noktaları koyarken Hikmet Elp Türkiye ve Azerbaycan halkına teşekkürlerini sunarak böyle önemli bir günde herkesi konsere davet etti.

 

 

 

İlgili Yazılar