© 2021. Tüm hakları saklıdır.

Guid3rs

Soğuk Asfalt Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?
  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Soğuk Asfalt Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Soğuk Asfalt Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Guid3rs Blog Guid3rs Blog - - 2 dk okuma süresi
514 0

Asfalt günümüzde yollarda en fazla kullanılan ve son derece yaygın olan bir malzemedir. Kullanım alanına göre kullanım şekli de değişebilen bir petrol yan ürünü olan asfalt, yol kaplamada iki farklı şekilde de kullanılabilmektedir.

Bu kullanım şekilleri sıcak asfalt ve soğuk asfalttır.

Çakıl ve agregaların uygulanmadan önce ısıtılmasıyla oluşturulan sıcak asfalt karışımı, çoğunlukla uygulanacağı bölgeye serilmeden önce üretim alnında 300 ya da 500 dereceye kadar ısıtılıp kullanılmaktadır. Otopark, yol ve araç yolu gibi büyük olan alanları kaplamakta kullanılmaktadır.

Agrega/mıcır gibi doğal taşlarla karıştırılarak soğuk halde yol yüzeyine serilen asfalt soğuk asfalttır.  Soğuk asfalt emülsiyonları, sıcak asfalt ve su karıştırılarak üretilmektedir.

Oldukça ekonomik olan soğuk asfalt hava koşullarının iyi olmadığı zamanlarda geçici düzeltmeler ve ufak yamalar ve tamirler için kullanılmada iyi bir tercih olmaktadır. Ayrıca soğuk asfalt, alandaki hasarın yayılmasını önlemektedir.

Asfalt Kullanımı İçin Ankara’da Doğru Hizmet

İster soğuk asfalt uygulaması olsun ister sıcak asfalt uygulaması olsun, Ankara asfalt hizmetleri için firmalar arasında en doğru tercihi yapmak önemlidir.

Ankara asfalt firmaları arasında güvenilir, profesyonel ve kaliteli hizmet anlayışına sahip olan Ankara Asfalt son uygulamalar ve eğitimli/ uzman kadrosu ile çevre düzenleme ve asfalt yol yapım uygulamaları alanında faaliyet göstermektedir.

Firma hakkında detaylı bilgi için http://asfaltfirmalari.com/ adresini lütfen ziyaret ediniz…

 

 

 

İlgili Yazılar